vendredi 10 octobre 2008

Et in Arles ego



Sunt « arlesiene », adica locuiesc la Arles. Intr-un studio de 18 metri patrati pt care platesc 400 euro. Cred ca odata cu aceasta chirie am depasit un prag psihologic masurat prin raportul euro/m2…Oricum, am o pozitionare foarte buna: in centrul orasului, la poalele Arenelor romane. Si am un pat enorm.




Pentru cei care au uitat, masterul pe care il fac se numeste « Administrarea instututiilor culturale », iar facultatea e situata in vechiul spital unde a fost ingrijit Van Gogh dupa ce si-a taiat urechea. Drept urmare tot orasul e impanzit de reproduceri ieftine ale tablourilor sale, de calendare cu el pe coperta, de case cu inscriptia « masion jaune ».



Spre deosebire de Dijon aici nu sunt romani. Decat un cuplu de tigani cersetori, plasati in fata unei boulangerii. Cersesc in liniste si in mod democratic : o zi ea, o zi el. Prin urmare mi-am reintrat in rol, rolul de a vorbi despre Romania, despre cultura si traditiile noastre, despre probleme si schimbare. La facultateam deja programata o prezentare a politicilor culturale de la noi, iar pt cursul de internet am hotarat impreuna cu celelalte 3 fete din echipa mea sa facem un site despre turismul cultural in Romania.





















Dar lucrul cel mai minuant este ca ceea ce spun e nou : nou pt cei care ma asculta, nou pentru mine. Cand traim intr-un anumit context cu care ne impegnam zi de zi, nu avem prea des ocazia sa ne detasam si sa facem o analiza « la rece ». Insa aici, la cateva sute de km distanta, imi pun tot mai des intrebari despre ce rerprezinta « specificul romanesc », despre ce ar trebui sa alegem atunci cand ne facem un autoportret si despre o multime de alte lucruri care ma definesc, dar pe care nu le-am verbalizat niciodata.


6 commentaires:

Diana G. a dit…

Stiam blogul asta :) Frumoase poze, as usual. Eu tot prin Bucuresti cu master-ul, in cautarea unui job nou si cu o noua ocupatie: http://aicuza.blogspot.com
Take care!

Diana G. a dit…

Oopsy, am uitat sa ma semnez :D Diana :*

Anonyme a dit…

iubita >:D<
sunt geloasa ca tu ai de doua ori mai mult spatiu. 9 ori 2... parca 18 facea :)

Mihaela a dit…

Salut! Ma bucur enorm si te invidiez in acelasi timp pentru ceea ce vezi si inveti in fiecare zi...pozele tale sunt atat de graitoare si au un nu stiu ce care ma face sa zabovesc mai mult de o secunda asupra lor...Mult succes la ceea ce faci si multa inspiratie in continuare!
Mihaela, Dijon :)

Raluca a dit…

Salut! C'etait tres agreable de lire de tes nouvelles... Iti doresc succes acolo si sa realizezi tot ce iti propui!
Cat despre "pargul psihologic", don't woory, trecerea nu e asa de mare, daca facem comparatia cost/suprafata cu Dijon ;)
Raluca

madalinaF a dit…

Aloha,Corina
De ceva timp tot incerc sa-ti trimit un mesaj dar se pare k tocmai ziua de azi este cea norocoasa.Iti simtim lipsa pe aici si e pe bune.
Nu ma indoiesc k ii vei da gata pe cei de acolo.Nimeni nu poate sa le vorbeasca mai bine decat tine despre Romania.Sunt sigura k aceasta plecare mai mult decat altele este inceputul unui lung sir de succese.Mult noroc si multa putere de munca.
Bon courage!!!!!!!!!!!!!!!!