vendredi 6 juin 2008

B-fit in the street

S-a intamplat in capitala noastra cu aspiratii europene un festival de teatru de strada. Week-end-ul trecut (29mai-1 iunie). Trupe frantuzesti si nu numai au marsaluit, au aprins faclii, au performat. A fost un eveniment total, generos, cu multe spectacole si cu mult public.Pentru ca pe strada, in habitat normal si nu in institutii culturale cu draperii groase si case de bilete, oamenii intra mai usor in joc; striga mai tare; se lasa dusi de val (sau de multimea care ii impinge de la spate).

In plus, au fost enorm de multi fotografi; dar despre acest fenomen am sa va povestesc eu alta data. Iata totusi unul care m-a impresionat:

Eu am ajuns doar la paradele de seara, pe care vi le si prezint in ordine cronologica:

Vineri, 30 mai, Les Cubitenistes-"Le manif"
"Ridicati-va eurile!" se striga in goarne.


Dupa care au urmat rafale de ras. Un exercitiu de buna dispozitie in plina strada, cu 2 dirijori si o multime de oameni care au ras cu pofta. In timp ce trecatorii ii priveau speriati :)


A urmat omagiul linistii. Nimeni nu a avut voie sa scoata un cuvant; nici macar catelul...Trecerea timpului, tema inevitabila. Mars impotriva batranetii spiritului. Si concluzia: "Vrem un inconstient nou nout"!
2 commentaires:

Ele a dit…

Ce simpatice suntem noi, stapanind timpul. Tic...

cafe_del_mar a dit…

Tac...