jeudi 26 juin 2008

Noaptea Institutelor culturale


Poate ati vazut prin oras afise cu o bufnita, cu ochii mari, cu irisul verde, pe un fundal negru. Ea sunteti de fapt voi. Sau ati putea fi daca iesiti din casa vineri seara si dati o tura prin institutele culturale, care vor fi deschise pana in zori. Expozitii, filme, concerte, animatii sau lungmetraje, plus o multime de alte intamplari, mancaruri, oameni. Programul complet il gasiti la: http://www.icr.ro/noaptea_institutelor.


Poate ne ciocnim pe undeva, iata programul meu:


18.00h-Sediul Centrului Cultural al Republicii Ungare Bucureşti, str. Batiştei nr. 39

Concert de pian susţinut de Valeria Vetrici, premiată la a patra ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare, pentru cea mai bună interpretare a Suitei op. 14 de Bartók Béla (CCU)


19.00h – Vernisajul expoziţiei „Motive româneşti în afişul polonez” (IP) Nume sonore ale Şcolii Poloneze a Afişului, reunite într-o expoziţie menită să prezinte creaţii dedicate filmelor româneşti care au rulat pe marile ecrane din Polonia, pelicule celebre regizate de Liviu Ciulei, Dan Piţa, Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu ş.a.


19.30h – ESC – escapare – evadare: producţie de mişcare (M Studio din Sfântu Gheorghe) (CCU) Producţia intitulată ESC este un spectacol fără cuvinte/ text, montat pe elemente teatrale şi filmice. Principala sa tematică o reprezintă prizonieratul, experienţa claustrofobică a închiderii, care astfel devine şi leitmotivul diverselor situaţii


21.00h Institutul Francez: Concertul Barbarei Carlotti, plus degustari de produse frantuzesti in curte


22.00-23.00h British Council pt o portie de animatie britanica premiata prin festivaluri


24.00h- Cervantes: “PUBLICITATE IBEROAMERICANĂ.” Retrospectiva ediţiilor 2005, 2006, 2007 ale Festivalului “EL Sol” Se vor prezenta spoturile publicitare TV premiate la cele trei ediţii ale celui mai important festival de publicitate iberoamericană. Filmele se prezintă în versiune originală în limba spaniolă


1.00-2.00h Shukar Collective live la British Council


2.00-4.00h terminam cu un Bal la Institutul Francez


Aucun commentaire: